Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 apr, 2011

Då får man gratulera Manchester United

Arsenal ser återigen ut att gå mot en titellös säsong i England. Arsène Wenger har fått se laget förlora finalen i Ligacupen, åka ur Champions League mot Barcelona och mot Manchester United i FA-cupen.

I ligan skiljer det nu sju poäng upp till Manchester United även om Arsenal har en match mindre spelad än toppkonkurrenten. Men trots att avståndet kan krympa till fyra poäng så verkar Wenger vara en slagen man.

– Om det finns ett lag som är bättre än vad du är så måste du acceptera det en dag. Det är som med oss. Om Manchester United är bättre än oss så får vi gratulera dem. Det som är viktigast är att vi gör allt för att slå dem – för mig är det framgång, säger Wenger enligt ESPN.

– Vi är inne i en mycket viktig fas och vi måste lita på spelarna, visa styrka och inte lyssna på vad folk som inte jobbat en enda dag inom fotboll säger. De vet inte hur mycket arbete som ligger bakom ett lag som det här och hur mycket mental styrka som behövs i ett lag. Vi är i en stark position. Det är en process med lagarbete och tränararbete. Det handlar inte om att gå ut och köpa spelare för X antal kronor. 

– Succé måste jämföras med den talangen du har. Det handlar inte om att du är bra ena dagen och dålig andra dagen. Det handlar om att du dyker upp varje dag och jobbar så bra du kan. Det är framgång för mig.

Arsenal möter Blackpool på söndag och spelar eni praktiken avgörande match mot Manchester United den 1 maj.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar