Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 sep, 2012

Då begick jag mitt största misstag i karriären

Relationen mellan Manchester United, Wayne Rooney och manager Sir Alex Ferguson har inte alltid varit välsmord. Det senaste veckorna har det spekulerats och dementerats om en eventuell flytt för ”otränade” Rooney.

Men det kanske största sprickan mellan Rooney och den klubb han anlände till 2004 uppdagades i september 2010 när allt talade för att engelsmannen skulle bryta med Old Trafford.

– I september 2010 tvingades jag att vila på grund av min vrist. Jag blev frustrerad av mig själv, mitt spel, min skada och allt runt omkring mig, förklarar Rooney till The Daily Mirror.

– Jag var fast i en ond spiral och kunde inte komma tillbaka till formen. Då begick jag också mitt största misstag i karriären.

I ett öppet brev gick Rooney ut och ifrågasatte Manchester Uniteds ambitionsnivå och klubbens oförmåga att knyta storstjärnor till Old Trafford. Det hela slutade med att Rooney lämnade in en transferbegäran.

– I oktober går jag ut i ett brev där jag förklarar hur olycklig jag är på Old Trafford. Trodde jag att jag skulle få det bättre någon annanstans? Det diskuterades inom United och folk utanför klubben kom med sina åsikter. Men ingen visste vad som egentligen hände i mitt liv. Ingen förstår sig på min karriär. De vet inte hur lag tänker och faktum är att jag inte alltid vet det själv.

Ryktena tog snabbt fart om en flytt inom staden. Manchester City var en klubb på uppgång som ville ge Rooney en tillflyktsort. Men sedan kom en av de senaste årens mest ihågkomna helomvändningar. Rooney skrev på ett nytt femårskontrakt bara dagar efter transferbegäran skickades in – mycket tack vare Sir Alex Ferguson.

– Sen kom managern med sina åsikter. Han sa att gräset inte alltid är grönare på andra sidan och han hade rätt. Jag gillar det som finns på in sida och United ville samma sak som jag; de ville vinna titlar, nå framgång och vara bäst.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar