Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 dec, 2012

City måste klara sig utan Touré-bröderna

När afrikanska mästerskapen kickar igång 19 januari lämnar många afrikanska spelare England för spel i Sydafrika. Två av dem är Kolo och Yaya Touré som från och med 5 januari kommer att saknas i City

Klubbens assisterande tränare David Platt medger att det kommer att bli tufft utan duon men minns också fjolåret då laget klarade sig bra. 

– Jag vet inge hur många matcher de kommer att missa, men det någonting vi känt till och som vi måste klara av. Vi tappade honom (Yaya Touré) även förra säsongen men vann ligan ändå, säger Platt. 

– Med tanke på vilken spelare han är så hade det givetvis varit bättre om vi hade honom och samma sak gäller för Kolo. Men det är som med skador, man vill alltid ha hela truppen att tillgå. Vi har ett omklädningsrum fullt av stjärnspelare. 

Kolo och Yaya Tourés sista match för City innan afrikanska mästerskapen väntas bli FA-cupmatchen mot Watford. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar