Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 jan, 2010

City bröt transferregler

Manchester City värvade Joleon Lescott från Everton för 22 miljoner pund den gångna sommaren. I samband med lördagens möte och mellan de två klubbarna talade Evertons manager David Moyes ut om vad som hände bakom kulisserna när affären blev klar.

– Det är ingen tvekan om att City behandlade oss med för lite respekt och bröt mot regler när de köpte Lescott. Jag har fortfarande svårt att acceptera att en klubb som har så många likheter med Everton börjar att agera med så lite klass så fort man får mycket pengar.

Vad Moyes exakt åsyftar klargjorde han aldrig utan upprepade pengarnas förmåga att ändra en klubbs värdegrund.

– Det var inte länge sedan City var en klubb med samma ekonomiska förutsättningar som de flesta i Premier League. När man som klubb har tillgång till mycket mer pengar än sina konkurrenter följer också större förväntningar på att behandla dem (konkurrenterna, reds anm.) med respekt.

Manchester City har avböjt att kommentera Moyes utspel. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar