Chelsea prioriterar ungdomarna

När den ryska miljardären Roman Abramovich tog över ägarskapet i Chelsea i början av 2000-talet så pumpade han in pengar för att klubben på kort tid skulle kunna mäta sig med de allra främsta i Premier League. 

Storspelare på storspelare värvades till Stamford Bridge i jakten på titlar. Idag, tio år senare, fortsätter en hel del stora namn att lockas till London-klubben, men nu ligger huvudfokus istället på att få fram talanger ur de egna leden. 

– Det har varit ett extremt framgångsrikt decennium för Chelsea sedan Roman Abramovich tog kontroll över klubben och vi har vunnit väldigt många titlar de senaste tio åren, säger klubbens vd, Ron Gourlay. 

– Abramovichs tidiga investeringar i klubben gav möjlighet att skapa ett lag som beundrats över hela världen, men för att Chelsea även i fortsättningen ska tillhöra eliten så vet vi om att vi måste producera våra egna spelare i världsklass och vi börjar nu skörda frukterna av våra egen akademi, vilket kommer att hjälpa oss i våra långsiktiga mål och Financial Fair Play. 

Att Abramovich dessutom stått vid rodret i tio år talar för att ryssen fortfarande har stora ambitioner med klubben.

– I början sa folk att han skulle stanna i högst 2-3 år i Chelsea och sedan lämna. Men hans passion är densamma nu som när jag såg honom första gången och det är någonting som är otroligt viktig, nu vet vi att klubben är i goda händer, säger målvakten Petr Cech.