Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 okt, 2011

Chelsea försökte värva mig i januari

Det blev bara en säsong i Real Madrid för den spanska mittfältaren Pedro León. 24-åringen fick inte många chanser att visa upp sig i den marängvita tröjan och är nu tillbaka i Getafes trygghet. 

– Det finns inga bevis för att jag gjorde något fel. Jag kände mig förödmjukad, säger mittfältaren till programmet El Larguero i Cadena Ser.

Efter cupmatchen mot Levante i januari fick inte León några fler chanser av José Mourinho. Han har ingen aning om varför.

– Jag talade om matchen en hel del men ingenting hände.

León reagerade också starkt på Mourinhos kommentarer att ”när ni talar om Pedro León så är det som att ni talar om Zidane, Di Stéfano eller Maradona”. 

– Det var mer hur han sa det än vad han sade. Det finns många sätt som du kan säga en sak på. 

Men trots att spanjoren hade svårt att ta en plats i Real Madrid förra säsongen fanns stort intresse från bland andra Chelsea. Mourinho hindrad dock en flytt. 

– Det störde mig eftersom Carlo Ancelotti var tränare för Chelsea, inte Mourinho, säger León som nu njuter av att vara tillbaka i Getafe.

– Jag är väldigt glad nu, jag är tillbaka i Getafe igen. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1539 Artiklar