Brukade må illa inför Liverpool-matcherna

Det har varit med skräckblandad förtjusning som Wayne Rooney tidigare tagit sig an matcherna mot Liverpool under åren som gått. Den engelska stjärnan erkänner att han tidigare – inte minst i Everton – mådde illa innan match. 

– Vi vann inte många matcher på Anfield. Jag brukade älska matcherna, men i ärlighetens namn så kände jag mig illamående av all nervositet. Det var en hemsk känsla, säger Rooney till Daily Mirror inför lördagens drabbning.

– Om du inte vann matchen eller om du förlorade matchen så var det hemskt att återvända till skolan för att möta alla dina kompisar som var Liverpool-supportrar. Alla i min familj är Everton-supportrar vilket gör det helt underbart att slå Liverpool.

Men den ”riktiga” rivaliteten är inte mellan Everton och Liverpool utan mellan Liverpool och Manchester United.

– Det är en stor dag för United med sin rivalitet mot Liverpool, men för mig är det en enorm match. 

Liverpool har tre raka segrar mot United på Anfield och senast det begav sig prickade Dirk Kuyt in tre mål och avjorde matchen.

– Jag tycker att de har gjort några bra värvningar och med tanke på att de inte kvalade till Champions League förra säsongen så tror jag att de är desperata nu. Anfield är alltid den svåraste arenan att rea till och vinna. De jagar en topp 4-placering och med värvningarna de har gjort så är de kapabla till det.