Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 nov, 2012

Big Sam är underskattad

West Hams supportrar var väldigt tveksamma när klubben valde att anställa Sam Allardyce som ny manager efter att klubben åkt ur Premier League för ett och ett halvt år sedan. 

Men Allardyce visade sig vara perfekt för West Ham som studsade upp i Premier League direkt och har gjort det mycket bra som nykomling under hösten.

– Big Sam gick till Upton Park för lite mer än ett år sedan och cynikerna sa att han varken är en West Ham-manager eller kan spela fotboll. Vilka var kraven? att ta klubben tillbaka till Premier League så fort som möjligt. Han lyckades med det inom ett år. Nämn någon annan som skulle ha lyckats med det, säger Sir Alex Ferguson till klubbens hemsida inför matchen mellan United och West Ham imorgon. 

– Han har också tvingats bygga om laget och släppa två eller tre spelare på grund av deras löner. han är underskattad, så enkelt är det. Det finns en förutfattad mening om honom att han är en viss typ av manager. Det är inte schyst och jag är glad att han är tillbaka i Premier League. 

West Ham har tagit 19 poäng på 13 matcher den här säsongen och ligger åtta i Premier League. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar