Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 sep, 2011

Berbatov har en roll att spela

Dimitar Bernatov hade en till synes bra säsong på Old Trafford ifjol. Bulgaren öste in mål och vann den interna skytteligan efter bland annat ett magiskt hattrick mot Liverpool

Men trots den fina målskörden är Berbatov långt ifrån given i Manchester United. Forwarden gjorde sin första start mot Leeds i Ligacupen förra veckan och fick behålla startplatsen när laget reste till Stoke eftersom Wayne Rooney tvingades tacka nej på grund av skada. 

Nu väntas Berbatov få fortsatt förtroende mot Basel ikväll trots att hans framtid fortfarande är osäker. 

– Självklart har han en roll att spela. Han är en av våra truppmedlemmar och de har alla en roll att spela, säger Sir Alex Ferguson. 

– Vi har många matcher i Premier League, Champions League, FA-cupen och Ligacupen- Det är en fullständigt utmattande säsong om vi inte använder oss av hela truppen. Jag behöver inte försäkra honom om hans plats i laget. Detsamma gäller för Mame Diouf, Federico Macheda och Michael Owen. De spelar inte heller regelbundet.

– Vi har bara spelat sex Premier League-matcher och en match mot Benfica och Leeds, det är fortfarande tidigt på säsongen.

Och med en forwardsuppsättning med Wayne Rooney, Javier Hernández, Owen, Macheda, Diouf och Danny Welbeck är det inte lätt för Berbatov att slå sig in i laget. 

– Spelarna förstår att de har en större chans att vinna titlar med en stor trupp. Truppsystemet accepterades för länge sedan och de vill lyckas när de får chansen. Jag ser inga problem me det här alls, avslutar Ferguson.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar