Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 mar, 2014

Bedrövelser i United efter chockförlust

Det var en match som gällde mer än bara tre poäng. Och när matchuret stod på dryga 94 minuter och domare Mark Clattenburg blåste av hade Manchester United återigen förlorat framför en allt mer frustrerad hemmapublik.

Och inte blev det bättre att det var Liverpool som fick lämna Old Trafford med tre poäng och 3-0 i bagaget efter två straffmål av Steven Gerrard och ett spelmål av Luis Suárez.

– Stormen kommer att passera och solen kommer att lysa igen, det tvivlar jag inte en sekund på, sa en bedrövad Juan Mata efter förnedringen på hemmaplan.

Mata hade liksom hela United en tuff dag på jobbet och orkade inte hänga med Joe Allen och Gerrard på mittfältet.

– Ingen sa att det här skulle bli enkelt och det här är fotboll. Fotbollen ger dig fantastiska stunder men också svåra tider som du måste kunna handskas med. Nu måste vi visa stolthet och professionalism hela vägen in i mål.

Wayne Rooney riktigt förbannad

Wayne Rooney var inte heller speciellt nöjd efter slutsignalen.

– Det är en av de värsta dagarna i mitt fotbollsliv. Det är otroligt svårt att acceptera. Man måste gratulera Liverpool på sättet de spelade men det är väldigt svårt att acceptera. Ingen vill förlora och speciellt inte på det här sättet på din egen hemmaarena, säger han till MUTV.

David Moyes har hela säsongen haft svårt att få laget att spela som han vill. Att ta över efter ikonen Sir Alex Ferguson visade sig svårare än han hade kunnat ana.

– Jag visste att jobbet skulle bli svårt. Svårare? Ja, det skulle jag säga. Det kommer att bli väldigt svårt (att sluta topp 4) men det är inte avgjort ännu. Vi ska fortsätta att jobba hårt och se om vi kan lyckas.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar