Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 mar, 2011

Bale är bäst i världen

Englands förbundskapten Fabio Capello är full av beundran för den walesiska vänsteryttern Gareth Bale. Enligt italienaren finns det ingen spelare som honom.

– Han är nummer ett i världen idag. Han är den enda spelaren som kan göra skillnad från den positionen, säger Capello enligt Soccernet inför Tottenhams möte med hans gamla klubb AC Milan.

– Han har snabbheten, tekniken och styrkan. Dessa tre egenskaper är svåra att finna i en spelare som inte är forward. Han påminner mig om Roberto Carlos som var född till vänsterback. Han var en explosiv spelare som är den enda som ens kommer i närheten av Bale.

– Bales snabbhet påminner mig om den legendarisk Real Madrid-mittfältaren Francisco Gento, men Gento föddes till vänstermittfältare, inte vänsterback. Han hade inte samma styrka som Bale har.

Det är fortfarande osäkert om Bale kommer till spel i returen mot AC Milan på White Hart Lane 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar