Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Baldini och Levy övertygade Eriksen

Den danska spelfördelaren Christian Eriksen är redan fansen favorit på White Hart Lane efter en mycket stark debut mot Norwich förra helgen. Nyförvärvet från Ajax spelade fram Gylfi Sigurdsson till Tottenhams ledningsmål och visade prov på fin spelförståelse och magiska fötter.

Tottenham betalade 115 miljoner kronor för den danska landslagsmannen och det var Daniel Levy och Franco Baldini som övertygade honom att välja norra London.

– Jag pratade lite med managern, men jag hade mer att göra med ordföranden och sportchef Baldini. Det var de grabbarna som sa helt rätt saker, säger Eriksen.

– Den första kontakten var med min agent och när min agent pratade med mig om det så sa jag att jag ville höra vad de hade att säga. Dagen efter åkte min agent till London för att se sig omkring och dagen efter det reste deras representanter till Amsterdam för att diskutera med Ajax. Dagen efter var jag här för läkarundersökningen. Det gick väldigt snabbt.

Det var framförallt ordförande Levy som övertygade Eriksen.

– Det imponerade verkligen på mig att de verkligen ville och att det skedde så snabbt. De rätta orden kom ur Levys mun och handlade om Tottenhams ambition. Klubben vill spela i Champions League nästa säsong och sen vill vi bli mästare i England. Det är därför de spenderat så mycket pengar på bra spelare och det är någonting som jag vill vara en del av.

Tottenham spenderade över en miljard kronor den här sommaren.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar