Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 mar, 2011

Att spela med Rooney är en dröm

Javier Hernandez lever sin dröm. Ingen, inte ens mexikanen själv, hade vågat hoppas på en sådan framgång redan under första säsongen i Premier League.

Men Hernadez har i många avseenden överglänst sina kollegor Wayne Rooney och Dimitar Berbatov på planen och har den senaste tiden till och med petat skytteligaledaren Berbatov ur startelvan. Tillsammans med en Rooney i gryende springer Hernandez mot ligatiteln.

– Att spela med Rooney är en dröm. Han är ett monster att spela bredvid och jag trodde aldrig att jag skulle få så många matcher under min första säsong i United, säger forwarden enligt premierleague.com.

Hernandez har kallats ”ligga Tévez”.

– Den lilla Tévez? Jag är verkligen stolt över att folk jämför mig med honom men jag är Chicharito och jag lever min dröm just nu. Jag är otroligt glad eftersom jag också vet att det kommer mer. 

För Hernandez handlar det inte bara om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. 

– Min hemlighet är att jag studerar motståndarnas försvarare och hittar deras svagheter. Jag försöker att överglänsa dem med min snabbhet och förmågan att ligga före. Mina mål handlar inte om tur.

– De bättre fysiska förberedelserna i England är nyckeln till mina prestationer. Den aspekten är bättre än i Sydamerika och jag har dragit nytta av den.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar