Arsenal vill förlänga supersvit live stream

Då de båda lagen drabbar samman på Luciadagen är det exakt 17 år sedan Aston Villa senast besegrade Arsenal på hemmaplan. Efter det har Villa vunnit tre gånger mot Londonlaget, alla av dem på bortaplan och den senaste i augusti 2013.

Aston Villa har spelat i den engelska högstaligan sedan 1988, men med bara sex poäng på de första 15 matcherna har laget sju poäng upp till fast mark. Villa inledde säsongen med att besegra Bournemouth, men har sedan alltså 14 raka matcher utan vinst, där laget bara plockat tre poäng, bland annat via 0–0 hemma mot Manchester City.

Efter två poäng på de tre senaste tog sig Arsenal åter på vinnarspåret via 3–1 hemma mot Sunderland förra helgen. Ett Arsenal tyngt av skador hänger på i toppstriden och är tvåa, två poäng bakom sensationen Leicester.

Villa har skada på Jordan Amavi och frågetecken för Carlos Sánchez, Rudy Gestede, Gary Gardner och Micah Richards. Arsenal saknar Santi Cazorla och Alexis Sánchez och har bland andra Francis Coquelin och Jack Wilshere borta sedan tidigare.