Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 dec, 2015

Arsenal vill bryta sin svit live stream

Nio timmars Premier league-fotboll får ett slut sent på lördagsaftonen då Southampton gästas av Arsenal. Londonlaget må fortfarande vara skadedrabbat, men är samtidigt formstarkt och 2–1-vinsten mot Manchester City i måndags var bara ett i raden av styrkebesked.

”Gunners” har lämnat ett jobbigt november bakom sig och har vunnit samtliga matcher i december där City-segern var den tredje i följd. Arsenal är seriens näst starkaste bortalag, och det kan vara skönt att ha i ryggen inför annandagens bortamöte med Southampton.

Statistiken visar att Arsenal faktiskt inte har besegrat Southampton på bortaplan på ganska exakt tolv år. Southampton vann fjolårsmötet med 2–0 och vi hittar tre oavgjorda matcher innan Arsenals 1–0-seger den 29 december 2013.

Southampton har tagit elva av sina 21 poäng på hemmagräset och är tolva i serien, med sex poäng till nedflyttning och åtta till topplagen. Till skillnad mot dagens motståndare har laget en usel form med bara en poäng – 1–1 mot jumbon Aston Villa – på de fem senaste matcherna.

Så det är ett ganska formsvagt Southampton som gästas av ett av seriens allra starkaste. Southampton kommer till spel utan Jay Rodriguez och långtidsskadade Florin Gardos och Fraser Forster. Arsenal saknar fortfarande Alexis Sanchez som åkt på ett bakslag, samt Santi Cazorla, Francis Coquelin och flera långtidsskadade spelare.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar