Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 maj, 2013

Ångrar att jag inte värvade Lampard

Frank Lampard har visat sig vara en av Chelseas bästa värvningar genom alla tider. Efter att ha rekryterats från West Ham som ung 2001 har engelsmannen gjort över 200 mål från sin mittfältsposition – någonting bara Bobby Tambling lyckats med tidigare. 

I eftermiddag ställs Lampard mot redan klara ligavinnarna Manchester United och Sir Alex Ferguson kan än idag ångra att han inte gav sig in i jakten på Lampard i början av 2000-talet. 

– Lampard har varit helt fantastisk. Jag tror inte att en mittfältare kommer att nå det antalet mål igen. Det är helt fenomenalt, säger Ferguson. 

– Precis som Bobby Robson har han en enorm timing i sina löpningar in i straffområdet. John Wark var en annan spelare i Ipswich som hade samma timing. 

– Dessutom kan jag inte minnas att han någonsin har varit skadad. När han inte har spelat så har det varit för att han petats. Den killen har haft en magisk karriär. Jag måste säga att jag ångrar att jag inte gav mig in i kampen om honom när vi tittade på honom i West Ham. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar