Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 mar, 2012

Alla topplag intresserade av van Persie

Manchester Citys manager, Roberto Mancini, bekräftar idag att han absolut skulle kunna tänka sig att ta Robin van Persie till Manchester. Men bara om holländaren själv vill lämna Arsenal

– Vi är intresserade av alla bra spelare. Det är normalt men det gäller inte bara oss. Jag tror att alla storlag är intresserade av van Persie, säger Mancini till engelska tidningar. 

28-årige van Persies kontrakt med Arsenal går ut om drygt ett år och spekulationerna är i full gång.

– Jag tycker att van Persie för tillfället är en av de bästa anfallarna i världen tillsammans med Messi, Ronaldo, Sergio (Agüero) och Mario (Balotelli). Jag tycker att han är en fantastisk forward men jag tror också att han kommer att stanna i Arsenal.

Manchester City vet hur det är att locka spelare från Arsenal efter att ha värvat Gael Clichy, Samir Nasri, Emmanuel Adebayor och Kolo Touré från London-klubben.

– Finns det storspelare som vill lämna sina klubbar så är vi intresserade. Men om spelarna vill stanna så har vi inga problem med det. Jag tror att van Persie kommer att stanna i Arsenal.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar