Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 apr, 2012

Alla lag har formsvackor

Liverpool har haft en tung säsong. Laget som så många trodde skulle ligga i toppen och kriga om Champions League-platser återfinns på åttonde plats i tabellen, en placering bakom de lokala rivalerna Everton. Under den senaste månaden har de förlorat mot bottenlag som QPR och Wigan.

– Inget lag har succé efter succé. Alla klubbar, lag och spelare har bra och dåliga perioder, fotboll fungerar så, säger forwarden Luis Suárez till Liverpools officiella magsin.

Han säger också att alla bra klubbar har svackor, men det är hur man reagerar till det som spelar roll.

– Det är reaktionen på en sämre period som definierar laget. Om man supportar varandra på rätt sätt kan motgångar vara bra på sikt, man blir starkare och kommer närmare varandra.

Suarez hamnade i blåsväder efter en incident med Manchester Uniteds Patrice Evra i oktober 2011. Efter lite tjafs på planen ska Suarez använt sig av rasistiska uttryck mot Evra och blev senare avstängd åtta matcher för det. Managern Kenny Dalglish har ändå stöttat Suárez under hela säsongen, vilket Suárez är mycket tacksam över.

– Han har backat upp mig till 100 procent och det uppskattar jag väldigt mycket. Det är viktigt för vilken fotbollsspelare som helst, och han förstår mig både som spelare och som person. Det viktigaste av allt är att han alltid försöker hjälpa mig och ge mig råd.

I nästa match möter Liverpool West Bromwich. Fem omgångar återstår av säsongen och deras tuffaste utmaning blir det 8 maj, när de tar sig an Chelsea på hemmaplan.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar