Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 jul, 2011

Åldern spelar ingen roll

När Edwin van der Sar lade målvaktshandskarna på hyllar efter den gångna säsongen valde Sir Alex Ferguson att värva in Atlético Madrids unga spanjor David De Gea. Skotten har lärt sig av sina misstag och vågar nu satsa på en ung burväktare. 

– Jag åkte för att titta på (Petr) Cech när han spelade i Rennes. Han var 19 år och jag sa till mig själv: ”Ja, han är för ung”. Men Chelsea köpte honom ganska kort därefter för 70 miljoner kronor eller något och han har inte varit utanför laget sedan dess, säger Ferguson. 

– Ålder spelar ingen roll om du har kunnandet som Cech eller som vi vet att David De Gea har. Han är ung, snabb och har en fantastisk närhet och lugn. Hans bollbehandling är makalös. 

20-årige De Gea kostade United 180 miljoner kronor att lösa från Atlético Madrid. 

– Självklart kommer De Gea till oss i Seattle tillsammans med (Phil) Jones. Det blir bra att få in dem direkt eftersom det inte är långt till säsongen drar igång. De är klubbens framtid. I Chris Smalling, Jones och Jonny Evans har vi de bästa unga mittbackarna i landet. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar