Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 aug, 2012

Adebayor spelar inte i City

Emanuel Adebayor ser ut att ha ett tufft år framför sig. Roberto Mancini har uteslutit honom helt och hållet från Manchester Citys trupp i träningsmatcherna under försäsongen, trots att utgående Roque Santa Cruz har fått spela.

– Jag är ledsen för Adebayors skull, för han har ingen chans i City. Han har absolut ingen chans att spela här under denna säsong så för oss är det viktigt att hitta en bra lösning, säger managern till ESPN.

Adebayor tillbringade senaste säsongen i Tottenham, som också är villiga att köpa forwarden. Priset som City och Spurs är överens om ligger på 5,5 miljoner pund, men det är Adebayors lön som ställer till problem. 28-åringen tjänade 170 000 pund i veckan i City och har vägrat att gå ned i lön, något som han nu tvingas göra för att kunna fortsätta spela fotboll. 

När Adebayor kom till City från Arsenal år 2009 låg övergångssumman på drygt 26 miljoner pund. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar