Tre svenska OS-medaljer under dagen - Kan Sverige nå rekord?

OS-dagen började kl. 02:30 med att Jesper Tjäder slår till med ett brons. Sedan – några timmar efter – så tar svenska damerna ett OS-guld i skidskytte. Var det nog? Nej – i sprintstaffen tog Maja Dahlqvist och Jonna Sundling ett silver. Vilken dag!

Vi hade nog på känn att det skulle ramla in lite medaljer till Sverige under den 16/2. Sverige stod som favoriter till dagens båda stafetter. Båda lagen höll – och tog fina tillskot till tabell med svenska medaljer. En bonus var ett brons av Jesper Tjäder i freestyle, slopestye.

Denna medaljskörd ger Sverige goda möjligheter att nå sitt medaljmål. Det kan bli möjligt att vi når medaljmålet redan under OS den 17 feb. Skulled inte det gå vägen så kommer nya chanser under OS den 18 feb.

Sverige bästa OS dag!

Sverige gör den bästa dagen under OS hittils. Facit med 1 guld, 1 silver och 1 brons är mycket starkt ur svensk synvinkel.

? Allt började med Jesper Tjäder i slopestyle finalen. Han gjorde tre fina åk – men kunde inte rå på Alexander Hall från USA som vann guldet. Jesper Tjäder är mycket nöjd med medaljen – och var på förhand inte favorit till guldet.

? Många svenskar var med och följde Sverige under skidskyttestafetten. Där imponerade Sverige i alla sträckor – med visst undantag för storasyster Hanna Öberg. Det blir Elvira Öbergs tredje OS-medalj i skidskytte. Det återstår en chans kvar för damerna under Vinter OS.

? Sprintstafatten gick som förväntat – men kanske lite sämre. Många hade nog siktet på guld när man ser Sveriges lag. 1:an och 2:an i individuella sprinten kan inte annat än att stå som favoriter till guldet. Det räckte till ett silver. Tyskland tog Jonna Sundling på upploppet – tätt följt av Ryssland. Norsk beskriver loppet som ett ”fiasko”.

Mer kvar av dagen!

Sverige kan fullborda dagen med att vinna över Kanada. Sverige spelar kvartsfinal i ishcokeyturneringen. Tre Kronor står som 50/50 favoriter enligt experter från OS-studion.

Det kommer bli en nagelbitare som kan göra denna dagen ännu lite bättre!

Du kan redan nu läsa om hur du kan se Sverige – Kanada stream från OS 2022. Det lär vara många som vill kunna följa matchen under onsdagen. Den kommer att visas på samma vis som övriga sporter som sänds från Vinter OS.

Relaterade nyheter

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
7 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.