Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 feb, 2018

Silvermedalj för Samuelsson i skidskytte – Överraskande

Sverige har inkasserat sin andra medalj i vinter-OS 2018. Detta genom att Sebastian Samuelsson visat en överraskande stark form.

Efter ett imponerande skytte, och en kanske ännu mer imponerande skidåkning så kopplade Sebastian Samuelsson greppet om andra platsen. Detta efter åkt om tysken Doll strax innan målgång.

Läs mer kring andra svenska resultat från OS 2018. Tror du att Sebastian Samuelsson var den första eller sista svensken som kommer skrälla under OS i Sydkorea?

Martin Fourcade visade dominans

Den enda skidskytten som var bättre än Sebastian Samuelsson var den dominanta Martin Fourcade från Frankrike. Han kammade hem ett nytt OS-guld i loppet. Inte helt oväntat.

Mer oväntat var det att Sverige skulle plocka hem en silvermedalj. Samtidigt som vi inte hittar en enda norrman på de bättre placeringarna.

Sänd live från OS 2018 via stream & tv

Sebastian Samuelsson är trots sin unga ålder nu en OS-medaljör. Förhoppningsvis är detta bara starten på en lysande karriär som kommer kantas av ännu fler medaljer.

Det var en riktig rysare som till slut resulterade i att Sverige nu har två medaljer till sin medaljliga.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar