Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 feb, 2018

OS-silver till Sverige i damernas stafett

Efter en makalös upphämtning av Charlotte Kalla, och ett bra åk av Ebba Andersson och Stina Nilsson, har Sverige tagit OS-guld i damernas stafett!

Under lördag morgon startade damernas stafett, 4 x 5 km. Anna Haag tog hand om den första sträckan, men lyckades inte ge nästa åkare, Charlotte Kalla, något drömläge. När Charlotte tog över var Sverige hela 26 sekunder efter täten.

Men Charlotte Kalla gjorde en jätteupphämtning, och vid nästa byte var hela avståndet upphämtat. Inför tredje sträckan var det Ebba Andersson och en rysk åkare som var en bra bit framför resten.

När sista bytet gjordes var det Ebba Andersson, ryskan och även Norge som tillhörde täten. Norskan Ragnhild Haga hade åkt ifatt 30 sekunder, som hennes tidigare lagkamrat hamnat bakom.

Duell med Björgen

Det blev till sist en duell mellan Stina Nilsson och Marit Björgen. Tyvärr för Sveriges del, var det Marit Björgen som gick segrande ur detta.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar