Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Svårare att göra mål i Frankrike

Salomon Kalou gjorde 37 mål på sex säsonger i Chelsea men har sedan flytten till Lille och Stade Métropole redan hunnit med att hitta rätt 17 gånger på en dryg säsong. 

Ivorianen har hittat rätt i Ligue 1 och tycker faktiskt att den franska ligan på många sätt är svårare än självaste Premier League. 

Det är svårt. De flesta av lagen som du möter vill verkligen inte förlora. Av den anledningen hittar du inte lika mycket ytor här som i Premier League, säger Kalou till Ligue1.com.

Det är mycket mer taktiskt organiserat här och motståndarna håller koll på dig. Det gör det svårare att få chansen att göra mål. Det gör det också väldigt intressant. Man måste ha tålamod och vara effektiv. Man får inte många chanser.

Lille har klättrat till en tredjeplats i tabellen, framförallt tack vare ett mycket stabilt försvarsspel.

Jag tycker att det är okey med tanke på att vi har en ung trupp. Vi håller sakta men säkert på att ta oss tillbaka till toppen. Den nya tränaren (Rene Girard) har jobbat med ungdomslag tidigare så han vet hur det är att styra de yngre spelarna. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar