Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Ranieri förvånad över Monacos fina form

Inför den här säsongen stod det tidigt klart att nykomlingen AS Monaco skulle satsa ordentligt för att inte bara etablera sig i Ligue 1 tan också vara med och slåss om platser till Europa och till och med ligatiteln. 

Stornamn som Radamel Falcão, Joao Moutinho, James Rodriguez, Eric Abidal och Ricardo Carvalho värvades in under sommaren för att nå det målet. Men även om hundratals miljoner kronor spenderats på profilstarka spelare så är tränare Claudio Ranieri aningen förvånad över den omedelbara framgången. 

Det är överraskande, det är inte så lätt att bygga ett lag på en månad. Men jag har väldigt, väldigt bra spelare, säger Ranieri i en intervju medBeIN Sport

Vi vill ta hit erfarna spelare, mästare, men också unga spelare för att hitta en bra mix mellan ungt och erfaret. Från början var målet att hitta spelare som vill vinna, vinna både för sig själva och för klubben. Av den anledningen är Monaco en fantastisk plats just nu. 

Monaco har bara förlorat en match i ligan den här säsongen och ligger tvåa bakom Paris Saint-Germain.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar