PSGs koppling till Qatar allt starkare

Qatar Investment Authority ligger bakom Paris Saint-Germains pånyttfödelse de senaste åren. Bolaget från Qatar har pumpat in pengar i Paris-kluben och lyft dem från mitten i tabellen till ett givet Champions League-lag och ligamästare i Frankrike. 

Men det är inte bara Qatar Investment som satsar på Parc des Princes. Nu har nämligen den franska klubben skrivit på ett sexårskontrakt med Ooredoo, ett avtal som ger telekommunikationsföretaget plats på matchställens rygg men som också ger företaget rätten att namnge klubbens träningsanläggning – Camp des Loges kommer i framtiden att gå under namnet Ooredoo Training Centre. 

Avtalet börjar gälla med omedelbar verkan och sträcker sig fram till 2018. Stort fokus kommer att ligga på att utveckla stöd för ungdomar i Mellanöstern, Nordafrika och Sydostasien där bland annat fotbollskliniker kommer att byggas. 

PSG och Ooredoo har båda satt som höga mål att nå en så stor publik över hela världen. Det här avtalet ger oss möjligheten att nå nya PSG-fans och marknader med många ungdomar som följer och spelar fotboll, säger PSGs president, Nasser Al-Khelaifi.