Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 sep, 2014

Pastores lyft – Matuidis nedgång?

En av de mest tongivande spelarna förra säsongen och bra komplement till lagets bolltrollare. Hans framtida speltid för de franska mästarna hotas för Blaise Matuidi. Med Javier Pastore tillbaka i storform, och med ett självförtroende som jag inte sett i honom på länge, är det med största sannolikhet han som kommer att positionera sig bredvid Verratti på det centrala mittfältet.

Blaise Matuidi spelar sin fjärde säsong för PSG. Han har blivit en stark länk på mitten, och även om han inte alltid visar det, har han en talang för såväl passningar som skott. Men sedan början av säsongen, verkar hans plats i startelvan inte garanterad. Mot Evian TG, (0-0), har den hårt kämpande fransmannen inte startat sedan matchen mot Saint-Etienne, som PSG vann med 5-0. Därefter har Laurent Blanc satsat enbart på Pastore på Matuidis position. Förståeligt eftersom argentinaren som vaknat till liv återigen skinner av finess och en bollkänsla av yppersta världsklass.

I och med sitt självförtroende kommer Pastore att bevisa sin briljans även mot den nästkommande motståndaren Rennes.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar