Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 sep, 2014

Berättar om stjärnflykten – Gödselkungens pengasäck halverad

Flykten av James Rodriguez och Falcao har bekymrat många Monaco-supportrar och besvikelse för dem som följer franska Ligue 1. Men Vice ordförande Vadim Vasilyev menar att försäljningen av Falcao var nödvändig.

-Jag förstår besvikelsen bland våra supportrar, men det är fotboll. Om det finns ett erbjudande och spelaren vill lämna kan vi inte hindra att affären går igenom. Jag är inte glad över att Falcao lämnat men när en spelare vill lämna så kan jag inte hålla honom kvar, säger han till L’Equipe.

Vasilyev försöker se den ljusa sidan och tror på vad klubben håller på med.

-Vi måste vara stolta över vad vi har för spelare för tillfället. Jag tror på vårt projekt, vi är inte som Real Madrid eller Manchester United.

Är AS Monaco inte ett stjärnbygge längre?

Ordförande Dmytry Rybolovlev, eller ”Gödselkungen” som han också kallas, förlorade halva sin förmögenhet när han i våras skilde sig med sin före detta fru. Detta slog ned som en bomb i Fotbollseuropa och fastställde att Monaco inte skulle agera som dem en gång gjorde på transferfönstret. Därefter har rykten florerat att han ska ta det lugnare med sitt projekt i framtiden, vilket han har gjort. Rybolovlev, som förra sommaren spenderade enorma summor på att köpa in spelare, kan därför istället inrikta sig på att satsa på klubbens ungdomar och lägga pengar på spelare som är värda summan.

Monaco som har en väldigt bra akademi för övrigt – lita på att den kommer att läggas större fokus på i framtiden.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar