Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 nov, 2014

Nuno: Om det inte blir Champions League är det en katastrof

Valencia-tränaren Nuno sätter ribban högt när han blev intervjuad av Marca. Tränarens målsättning är klar: Ska vara med i yttersta finrummet återigen.

-Om vi inte kommer med i Champions League till nästa säsong skulle vara en katastrof. Vi har truppen att göra det och alla förutsättningar. Jag tror kontinuitet i truppen är nyckeln till att vara med och kämpa om ligatiteln. Under 2-3 års sikt, att vara i kampen om ligatiteln beror mycket på det.

Nuno Espirio Santos, mest känd som Nuno, är en före detta spelare och har varit proffs i Ryssland som såväl Spanien. 40-åringen har också hunnit med att spela sex säsonger i Porto. Och han vet vad som krävs att lyckas i fotboll enligt honom själv.

-Många i min trupp är unga spelare och på sex månader kommer de att ha förbättrats mycket med kontinuiteten och några finjusteringar så kan vi kämpa om ligatiteln om ett par år. Men folk måste ha fullständig tro på det faktum att detta projekt kommer att fortsätta att utvecklas.

Valencia möter Barcelona hemma på söndag, en match som är allt annat än lätt att gå segrande ur. Men Nuno är positiv och är inte rädd för den spanska jätten.

-Vi vet hur man skadar Barcelona. Spelarna vet vad de ska göra och jag är säker på en seger. Vi kommer att vinna respekt från dem som tvivlade om oss i början av säsongen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar