Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Neymar redo för sitt första El Clásico

I tisdagens Champions League-match mot AC Milan på San Siro hade Neymar förtvivlat svårt att slita sig loss från sin bevakning. Dels hade det att göra med Ignazio Abates fina insats som högerback men också det faktum att Neymar ännu inte riktigt kommit in i Barcelonas sätt att spela fotboll – Neymar har periodvis blivit isolerad på sin kant.

På lördag väntar brassens första El Clásico.

– El Clásico är den viktigaste matchen för alla spelare och det är matchen alla spelare vill spela. Det är matchen där alla spelare vill spela sin bästa fotboll, säger Neymar till AS.

– Det här blir mitt första El Clásico. Jag hoppas på en fantastisk debut och att vi vinner.

Då ställs han mot sin kompis Marcelo.

– Vi har en underbar relation, han är en bra vän men jag har sagt till honom att Barcelona kommer att vinna. Jag vet att vi pratar om ett väldigt viktigt Clásico, men jag tror att fjärilarna i magen är samma inför varje match. I Brasilien finns det många derbyn. Matcherna mot Palmeiras kallades Clasico och där gjorde jag bra matcher.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1549 Artiklar