Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 jul, 2011

Han gjorde en fantastisk match

Lika osynlig som Lionel Messi var i de inledande matcherna i Copa América. Lika brilliant var han när han grundlade segern mot Costa Rica i den sista gruppspelsmatchen i natt och samtidigt säkrade avancemang till kvartsfinal.

Messi blev utsedd till matchens bästa spelare och låg bakom samtliga mål när Argentina vann med 3-0.

– Han gjorde en fantastisk match. Vi pratar mycket om känslor och individer innan matchen. Vi behövde få tillbaka vårt självförtroende och Lionel Messi vet hur man handskas med sådana situationer. Han har en enorm karaktär, sa förbundskapten, Sergio Batista, på presskonferensen efter matchen.

Batista valde att peta Carlos Tévez och Esteban Cambiasso till förmån för Sergio Agüero och Ángel Di María. Det visade sig vara ett mycket lyckat drag. Agüero svarade för två mål och di María fastställde slutresultatet.

– Vi sökte mer genombrottskraft i anfallet. Där bytte vi lite mentalitet och tillät oss inte att bli oorganiserade. Jag har alltid haft en tydlig bild av hur fotboll ska spela, men jag är inte för stolt för att inte förändra om det behövs. Vi letar alltid efter det bästa laget.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar