Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 sep, 2011

Han är nära Maradona och Messi

När Wigan reser till Manchester för match på Etihad Stadium i helgen är det framförallt en spelare som manager Roberto Martinez fruktar lite extra – Sergio ”Kun” Agüero

– Han är verkligen en komplet spelare och han är så nära Maradona och Messi man kan komma. Agüero har förmågan att hitta ytor mellan lagdelarna och hans vinnarmentalitet har gjort att han passat in i Premier League perfekt, säger Martinez.

– Han är otroligt explosiv de första fem meterna och försvararna i det här landet kommer att få en chock när de ser hur snabb han är. Tack vare hans stil kan City kontra på bortaplan och spela på ett helt annat sätt hemma – det är en otroligt farlig kombination.

Wigan har inlett säsongen bra, med en seger och två oavgjorda på tre matcher, men står nu inför sitt första riktiga elddop.

– Det är en av de tuffaste arenorna att besöka i Premier League men samtidigt är det spännande. Förra säsongen gjorde vi det bra, men Man City har blivit bättre och deras FA Cup-titel gör att de får ses som en titelutmanare.

Mycket talar för att Martinez och Wigan i alla fall initialt slipper Agüero. Roberto Mancini kommer antagligen att ge Carlos Tévez chansen från start imorgon.

Följ alla matcher i Premier League här >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar