Halva Europa jagade mig då

Benficas portugisiska ytterback Fabio Coentrão var ett jagat villebråd i somras. Så gott som samtliga storklubbar i Europa ville ha 23-åringen innan han till slut valde att skriva på för Real Madrid

Nu avslöjar försvararen hur hans tankegångar gick, hur mycket han egentligen ville stanna i Benfica men hur mycket som också förändrades den dagen Real Madrid hörde av sig. 

– Sanningen är den att jag hade många erbjudanden som ni alla vet. Halva Europa jagade mig då, säger Coentrão till portugisiska Record. 

– Men som jag har sagt så var min önskan att stanna i Benfica. Om jag jämförde alla klubbar som var intresserade av mig med Benfica så ville jag stanna. Men när Real hörde av sig förändrades allt. 

– Alla spelare drömmer om att nå toppen och jag är inget undantag. Jag säger inte att Benfica är en liten klubb, det är en storklubb, men Madrid är på en mycket högre nivå. Att gå till Madrid var helt rätt beslut, jag lever i en dröm utan tvekan. 

250 miljoner kronors-förvärvet har gjort 17 matcher med Real Madrid i alla turneringar den här säsongen och har använts både som ytterback och som defensiv mittfältare.