Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 sep, 2012

Hade jag varit Kaká hade jag lämnat för länge sedan

Kaká lämnade AC Milan för Real Madrid sommaren 2009 till en summa av 560 miljoner kronor. Men framgångarna på Santiago Bernabéu har uteblivit. Ynka 31 ligastarter på tre säsonger vittnar snarare om en spelare på reservkontot i Real Madrid. 

Barcelonas ytterback Dani Alves har följt sin landsmans situation i den spanska huvudstaden och tycker att han har misshandlats av Real. 

– Om jag var Kaká hade jag lämnat Real Madrid för länge sedan. Jag älskar att spela fotboll och om någon tar bort det från mitt liv så tappar jag allt, säger Alves.

– Jag är ledsen, jag beundrar Kaká och jag hade aldrig velat uppleva det som hänt honom.  Han har tagit sig dit få andra lyckas, han har varit bäst i världen. Och så får han ingen respekt från sina ägare. I Barcelona hade han aldrig gått igenom den här situationen. 

2007 blev Kaká framröstad till världens bästa fotbollsspelare när han vann utmärkelsen Ballon D’Or efter att ha lett AC Milan till Champions League-titeln.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar