Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 nov, 2010

Fysiska, effektiva och kvicka

Ifjol gick Barcelona segrande ur båda El Clásico. Men den här gången, i årets första riktigastormatch i Spanien, är katalanerna inte lika favorittippade som de var mot Manuel Pellegrinis manskap.

José Mourinho har gjort Real Madrid till en segermaskin och Pep Guardiola är full av beundran för det nya Real Madrid.

– Jag hoppas att det kommer att bli en fantastisk match. Madrid är inte bara spektakulära, de är även fysiska, effektiva, kvicka, direkta och är välorganiserade och starka, säger Guardiola till klubbens hemsida. 

– Det är väldigt svårt att inte vara övertänd när Madrid kommer på besök. Det är normalt, men det här kommer inte att vara avgörande. Det laget som vinner kommer säkerligen att koras till ligasegrare kommande veckan. 

Guardiola tror inte på några större överraskningar. 

– De vet om hur vi spelar. Matchen är förutsägbar på det sättet. Det kommer inte att vara några överraskningar, vi kommer att gå ut och anfalla. Jag vet hur de kommer att spela, de kontrar mycket bra. 

Inter lyckades besegra Barcelona över två matcher i Champions League under Mourinhos ledning, men Guardiola ser ingen fördel för Real Madrid av den anledningen. 

– De har annorlunda spelare än Inter. Det kanske kommer att bli samma spel som förra året eftersom alla tränare alltid har delar som är karaktäristiskt. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar