Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 apr, 2016

Formsvaga Barcelona gästar Deportivo La Coruna

För några veckor sedan såg Barcelona ut att ha avgjort La Liga, och man var favorit att försvara sin Champions League-titel. Efter några tuffa veckor är nu läget ett helt annat.

Katalanerna har faktiskt bara tagit en poäng på sina fyra senaste omgångar. I helgen förlorade man återigen hemma på Camp Nou, denna gången mot säsongens stora besvikelse Valencia.

Åkte ur Champions League

Mitt i allt elände i ligan, åkte katalanerna dessutom ut Champions League, efter att man förlorat returmötet mot Atlético Madrid med 2-0.

Barcelona, som tidigare hade ett så komfortabelt försprång i ligan, står nu på samma poäng som Atlético Madrid, och man har dessutom endast en poäng ner till Real Madrid. En seger på onsdag är därför ett måste!

För motståndet står Deportivo La Coruna, som ligger på trettonde plats i La Liga. En seger för dem skulle innebära att man tar sig över den magiska 40-poängsgränsen, vilket brukar sägas garantera nytt kontrakt till nästa säsong.

När Deportivo gästade Camp Nou tidigare under säsongen fick man med sig en fin poäng, efter att sent i matchen ha hämtat upp ett 0-2-underläge. Ett liknande resultat på onsdag är inte tillräckligt bra för Barcelona, om inte deras säsong ska sluta i moll.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar