Fàbregas: Gjorde rätt som nobbade United

Manchester United var länge intresserade av att värva loss Cesc Fàbregas från Barcelona i somras, men när transferfönstret stängde i september hade mittfältaren sedan länge valt att nobba en flytt tillbaka till England och jobba vidare under Gerardo Martino på Camp Nou.

– Säsongen har startat perfekt. Martino låter mig spela på det sättet som passar mig bäst och efter mina kvaliteter och det gör mig trygg och glad, säger Fàbregas till The Guardian inför kvällens El Clásico.

– Jag känner mig bättre och bättre och att jag får en mer central roll. Tränaren ger mig fler möjligheter, högre status och mer ledarskap. Tredje eller fjärde dagen han var här kallade han mig och förklarade: ”Jag vill att du blir den spelare du var i Arsenal”. Jag tänkte wow eftersom det kändes så bra i Arsenal, jag var så viktig där.

– Jag planerade aldrig att åka tillbaka till England i somras. Det var ingenting jag någonsin tänkte på. Jag var hela tiden tydlig med att jag skulle lyckas i Barcelona och att jag ger allt för att lyckas här. Det är sant att Barcelona hade erbjudanden från andra klubbar och de berättade om det men det enda som fanns i mitt huvud var att stanna i Barcelona.