Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 sep, 2012

Det här är mitt Real Madrid

Det var en match med det perfekta manuset. Manchester City såg länga ut att gräva Real Madrid allt djupare ner mot avgrunden när Aleksandar Kolarovs frispark hittade in bakom Iker Casillas. 

Men Karim Benzemas och Cristiano Ronaldos mål under de sista fem minuterna vände matchen till spanjorernas fördel – mål som till och med fick José Mourinho att tappa fattningen. 

– Jag ber om ursäkt till de journalister som redan hade skrivit klart sin historia och som fick ändra den, sa portugisen. 

– Idag bevisade laget att de kan om de vill. Om de vill vara proffs och respektera Real Madrids historia så måste de göra det i varje match, inte bara mot Manchester City och Barcelona. De visade att de kunde det förra säsongen.

Real Madrid gjorde en bra fotbollsmatch rakt igenom, men det var framförallt attityden som tilltalade Mourinho. 

– Jag är extremt nöjd med spelarnas attityd, det var en stor seger mot ett stort lag. Sådan är fotbollen och vi förtjänade segern. Vi försökte att vinna från första minuten och vi förtjänade segern. Det viktigaste för mig som tränare är att vara stolt över mitt lag. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar