Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 maj, 2016

Deportivo La Coruna mot Real Madrid: Snor Real Madrid åt sig titeln?

Hur kan du se Deportivo La Coruna mot Real Madrid online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i La Liga.

Slår ur underläge 

Det är ingen tvekan om att det är FC Barcelona som sitter i förarsätet inför den sista omgången av La Liga. Barcelona har legat i topp i stort sett hela säsongen och ett tag såg det ut som att man skulle vinna ligan överlägset.

Sedan hamnade katalanerna i en formsvacka och de två Madridklubbarna kunde närma sig. Real Madrid har i några omgångar legat en ynka poäng bakom Barcelona, och väntat på att Barcelona ska tappa poäng så man kan ta över ledningen.

Detta har dock inte hänt och både Real Madrid och Barcelona har kammat fullt i de sista omgångarna. Slaget om titeln står nu bara mellan Barcelona och Real Madrid, sedan Atlético Madrid föll i förra omgången.

Real Madrid får slå ur underläge och måste hoppas på att Barcelona tappar poäng mot Granada. Givetvis krävs det en seger för Real Madrid om de överhuvudtaget ska ha någon som helst chans på titeln.

Osannolik form 

Real Madrid befinner sig just nu i ett riktigt stim i La Liga. Faktum är att det vitklädda huvudstadslaget har tagit elva raka segrar i ligan och öst in mängder av mål.

Senast var det Valencia som fick vända hem från Santiago Bernabéu med en förlust i bagaget, sedan Zidanes mannar tagit en 3-2-seger. Då var det som vanligt Cristiano Ronaldo som ledde sitt lag till tre poäng. I denna match gjorde han två mål, samtidigt som Benzema stod för det tredje.

Final i Champions League 

Ligan är inte den enda fronten som Real Madrid jagar titlar på. Man ska ju nämligen spela final i den mest prestigefyllda av alla turneringar, Champions League. Finalen är givetvis extra kittlande för Real Madrid i och med att det är lokalrivalen Atlético som väntar i finalen.

Även om inte man vinner ligan till helgen har alltså Real Madrid fortfarande möjligheten att ha en lyckad säsong, om man vinner Champions League.

När spelas matchen mellan Deportivo La Coruna och Real Madrid? 

Matchen i La Liga mellan Deportivo La Coruna och Real Madrid spelas klockan 17:00 lördagen den 14 maj.

För Deportivo La Coruna står inte särskilt mycket på spel, mer än möjligtvis ett par placeringar i mittenskiktet av tabellen. Man ligger inför sista omgången på trettonde plats i tabellen, och kan förmodligen vid en seger klättra upp några placeringar i tabellen.

Kontraktet är säkrat sedan en tid tillbaka, så någon större oro och press behöver inte Deportivo spela med.

När lagen möttes tidigare under säsongen var det klasskillnad mellan lagen och Real Madrid kunde ta en förkrossande 5-0-seger. Skrattade högst gjorde Gareth Bale som stod för tre mål, och de två andra gjorde Karim Benzema. På lördag måste man ta en ny trepoängare om deras dröm om ligatiteln ska leva.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar