Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 dec, 2012

Den perfekta spelaren finns inte

Ballon d’Or står den här säsongen mellan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och spanjoren Andrés Iniesta. Iniesta – som har en strålande säsong bakom sig – håller dock fötterna på jorden trots nomineringen. 

– Den perfekta spelaren finns inte. Alla spelare kan bli ännu bättre och det finns alltid saker att utveckla, säger mittfältaren till BBC Sport. 

– Jag ser mig själv som en spelare som älskar att läsa mig och som försöker att bli bättre för varje år som går. Perfektion finns inte. Det finns spelare som är nära, men det är omöjligt att vara perfekt. Om det fanns perfekta spelare så skulle evolutionen inom fotbollen sluta. 

Trots att Iniesta kan röstas fram till årets spelare i januari så ser han sig inte själv som en stjärna. 

– Jag tycker inte att jag är en stjärna. Jag ser mig själv som en fotbollspelare som genom att utvecklas gör saker bra. Det handlar inte om att säga att ”nu är jag bra” eller ”nu är jag dålig”.  

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar