Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 28 okt, 2018

Barcelona – Real Madrid: Inför matchen & laguppställningar

El Clasico är återigen äntligen här! Katalanska Barcelona möter blekvita Real Madrid på Camp Nou i La Liga denna eftermiddag.

Trolig laguppställning, Barcelona

Stegen

Roberto – Pique – Lenglet – Alba

Rakitic – Busquets – Arthur

Rafinha – Suarez – Coutinho

Trolig laguppställning, Real Madrid

Courtois

Nacho – Varane – Ramos – Marcelo

Modric – Casemiro – Kroos

Bale – Benzema – Isco

Spanska kontraster

Barcelona ligger för tillfället på andraplats med 18 poäng, med en mindre spelad match jämfört med Atletico Madrid på förstaplats. Medan Barcelona sliter om förstaplatsen ligger Real Madrid och kliar sig själva i huvudena på åttonde plats med 14 poäng, 4 poäng bakom Barcelona.

Real Madrid har en skakig inledning på säsongen med många omställningar, en ny tränare och ingen Cristiano Ronaldo. Inför kommande matcher tvingas Real Madrid tränaren Lopetegui ändra sina taktiker för att ge vinsterna Los Blancos behöver för att vinna La Liga och Champions League. Real Madrid har förlorat fyra matcher, spelat en lika och vunnit enbart en match på deras 6 senaste matcher, och supportrarna verkar redan ha fått nog. För tillfället diskuteras en potentiell avsättning av tränaren, då man menar att han har uppvisat en bristfällig insats jämfört med hur Real Madrid bör spela.

Lionel Messi kommer tyvärr inte att kunna medverka på dagens match på grund av en skadad arm som medföljde från matchen mot Sevilla i La Liga. Istället kommer vi se Messi vilandes bland åskådarna.

Barcelona bjöd på en imponerande vinst mot Inter, trots avsaknaden av Messi. Matchen slutade med 2-0 och det var Jordi Alba och Rafinha som stod för målen.

Ernesto Valverde gick ut på presskonferensen med att säga att ”skadade” Real Madrid är inget att underskatta detta El Clasico. Detta är vad tränaren sade:

”Vi vet hur Madrid är, de är farligare när dem är skadade”

Speltips

Real Madrid ser för tillfälligt sköra och instabila ut. Med tanke på tidigare nämnt så har de en ny tränare som inte verkar ha hittat den rätta utgången och avsaknaden av Ronaldo börjar redan eka i klubben. Klubben befinner sig i ett stort dilemma. Barcelona å andra sidan har Ernesto Valverde som anpassat sig väl till laget, vilket vi såg förra säsongen då Barcelona vann La Liga.

Barcelona har inte förlorat på deras fem senaste matcher och är i väldigt god form jämfört med Real Madrid. Faktum är att Barcelona spelar på Camp Nou och de flesta lagen har svårt att vinna mot Barcelona på deras hemmaplan. Inte får man heller glömma att Barcelona bevisade att de kunde vinna mot Inter trots att Messi inte var med, då kan de lika gärna göra det mot ett formsvagt Real Madrid.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar