Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 dec, 2012

Barcelona passar Neymar bäst

Neymar har kontrakt med Santos till efter VM på hemmaplan i Brasilien och har fortfarande för avsikt att stanna kontraktstiden ut. 

När det väl blir en flytt står så gott som samtliga storklubbar i Europa och bara väntar på att få kontraktera en av världens största fixstjärnor. Neymar Senior – spelarens pappa – tror att Barcelona skulle passa allra bäst. 

– Han vill spela i Europa, det är därför han har fått sitt kontrakt avkortat till att endast inkludera 2014. Det är då han kommer att lämna, säger hans pappa till Voetbal Primeur

– Han kommer att fortsätta att växa inom den brasilianska fotbollen fram till VM.Sen tror jag att Barcelona passar Neymar alra bäst. De spelar som Neymar spelar, men jag kan inte kommentera min sons vilja. 

20-årige Neymar gjorde 14 mål på 17 matcher i den brasilianska högstaligan förra säsongen. Utöver det blev det åtta mål på 12 Copa Libertadores-matcher. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar