Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 maj, 2016

Barcelona mot Espanyol: Kan Barcelona behålla sin ledning?

Hur kan du se Barcelona mot Espanyol online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i La Liga.

Har allt i egna händer

Barcelona leder med två omgångar kvar att spela den otroligt jämna ligatabellen. Katalanerna står dock på samma poäng som Atlético Madrid och man har bara en poäng ner till Real Madrid.

Atlético kommer inte ha någon möjlighet att ta in Barcelonas övertag i målskillnadskolumnen, så Barcelona har allt i sina egna händer inför ligaavgörandet.

Allt som krävs är två segrar mot relativt komfortabelt motstånd för att försvara sin ligatitel. Ett litet poängtapp kan dock göra att man istället kommer på tredje plats i ligan, så tight är det i toppen! En seger är därför ett måste för Barcelona när Espanyol kommer på besök på söndagen.

Derby

Espanyol är även de från Barcelona så det är ett derby vi har att se fram emot på söndagseftermiddagen, som om detta möte behövde extra krydda! För Espanyol är det såklart ett gyllene läge att sticka kniven i lokalrivalen, och istället skjuta titeln till någon av Madridklubbarna.

Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift för Espanyol. Efter en formsvacka där Barcelona radade upp tre(!) raka förluster, har Barcelona nu hittat rätt i sitt spel igen. Man har nu tagit tre raka trepoängare och har från dessa matcher med sig den fantastiska målskillnaden 16-0. Det är alltså ett Barcelona i fin form som ska ta sig an Espanyol.

Riskerar fiasko

Misslyckas Barcelona att spela hem den spanska ligatiteln kommer kritiken inte vara nådig mot katalanerna. Det såg ju så himla bra ut för laget får några veckor sedan, när man var kvar i Champions League-slutspelet och ledde ligan överlägset.

En formsvacka gjorde dock att Barcelona började förlora i ligaspelet, samtidigt som Madridklubbarna kammade fullt. Snart var Barcelonas försprång uppätet och ligan var glödhet igen.

Dessutom åkte Barcelona ur Champions League-kvartsfinalen mot Atlético Madrid. Så vinner man inte ligan är denna säsong ett riktigt bottennapp med tanke på Barcelonas höga förväntningar.

Kan säkra kontraktet

Espanyol har figurerat i de nedre delarna av tabellen hela säsongen. På söndag kan man dock säkra sitt kontrakt till nästa säsong. Man står nu på 40 inspelade poäng, vilket oftast brukar räcka till ett förnyat kontrakt.

Man har i nuläget fem poäng ner till nedflyttningsstrecket så det ska givetvis mycket till för att Espanyol ska dras ner under strecket. Men på söndag har man alltså chansen att även ur matematisk synvinkel säkra sitt kontrakt, och tänk vilken känsla det skulle vara att göra det på Camp Nou!  

När spelas matchen mellan Barcelona och Espanyol? 

Matchen i La Liga mellan Barcelona och Espanyol spelas klockan 17:00 söndagen den 7 maj.

Tar Barcelona alla tre poäng kommer de ha guldläge inför La Ligas sista omgång. Vinner man inte kan hela säsongens slit vara förgäves. Barcelona är givetvis gigantiska favoriter att vinna söndagens möte. Vaknar deras fantastiska anfallstrio på rätt sida kommer Espanyol-försvaret få det väldigt hett om öronen. 

Det är en extremt svår match mentalt för Barcelona i och med att så mycket står på spel, men om det är något lag som har tillräckligt med vinnarskallar och teknisk briljans att palla trycket så är det FC Barcelona.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar