Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 jan, 2013

Antingen hatar man mig eller älskar mig

Cristiano Ronaldo vann Guldbollen i fotboll 2008 men har trots att han tillhört den yppersta värdseliten i flera år inte lyckats vinna igen. Och anledningen stavas Lionel Messi. 

Argentinaren hat tagit hem de senaste tre utmärkelserna och är storfavorit till att snuva Ronado på titeln även den här gången. 

– Folk antingen hatar eller älskar mig. Inte ens gud kan tillfredsställa alla. Det är en del av mitt äventyr och min personlighet. Jag försöker göra så att majoriteten älskar mig, säger Ronaldo i en intervju inför kvällens gala i Zürich.

– För mycket ödmjukhet är en defekt, sådan är jag, fortsätter portugisen. 

Andrés Iniesta är den tredje nominerade. Spanjoren fanns även med i omröstningen 2010 men fick då se sig slagen av Messi. 

– Jag visste att jag hade chansen men Leo vann och Barcelona vann. Jag är inte rätt person att säga om jag förtjänar priset eller inte. Jag är glad att det jag gör värdesätts. Man behöver inte en individuell utmärkelse för att veta om man gjort bra eller dåligt ifrån sig, förklarade Iniesta i en intervju med El País igår.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar