Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Ancelotti försvarar Ramos nya position

När Carlo Ancelotti en timme före avspark mot Barcelona i lördagens El Clásico släppte sin startelva var det många som förvånat fick se mittbacken Sergio Ramos som defensiv mittfältare. Nu försvarar Ancelotti valet att spela med den spanska försvararen på en ny position.

– Ramos på mittfältet? Jag tycker inte att det var fel. Det är sant att Sergio inte har spelat på den positionen tidigare, men innan jag bestämde mig så talade jag med honom om det, säger Ancelotti till radiostationenCadena COPE.

– Han var spänd och förväntansfull inför att spela på den positionen. Jag tycker inte att matchen var så dålig och att Ramos på mittfältet var för defensivt. Det defensiva mittfältet var likadant som när Asier Illarramendi spelar där.

Ancelotti går till och med så långt att han skulle spela Ramos på mittfältet om El Clásico skulle spelas imorgon.

– Det är tränaren som är ansvarig för resultaten. När Real Madrid förlorar är det först och främst tränaren som bär ansvaret.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar