Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 maj, 2019

Tre Kronors lagkapten utsedd – Oliver Ekman-Larsson få ansvaret i VM

Snart är det dags för hockey-VM att börja. Nu har Tre Kronor utsett lagkaptenen, som får ansvaret att styra och ställa lite extra på isen i Slovakien.

Det börjar bli dags för ishockey-VM att dra igång, när mästerskapet spelas i Slovakien i mitten och slutet av maj. Truppen har formats och nu har även lagkaptenen utsetts.

Oliver Ekman-Larsson är den som får äran att bära ett C på bröstet när Sverige åker runt på skridskorna och ska försöka nå framgångar på isen.

– Det här är en jättestor ära, och det ska bli oerhört kul att få chansen att bära bindeln. Många bra spelare har varit lagkaptener genom åren i landslaget, så det här är jättestort för mig, säger Ekman-Larsson.

”Bra pondus, viktig roll i laget och bra kommunikation med ledarna”

I fjolårets VM var Ekman-Larsson vice lagkapten, och den här säsongen har backen varit lagkapten i NHL-laget Arizona, där han spelar sin klubblagshockey.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg har berättat att Ekman-Larsson har stort pondus, en viktig roll i laget och kommunicerar bra med ledarna. Därför är han bra material till att vara kapten.

Ekman-Larsson själv säger att han är en ganska tyst person utanför isen, men att han ute i hockeyrinken pushar på och snackar mycket.

– Jag försöker att vara mig själv, säger Ekman-Larsson. Jag har alltid pushat mycket på isen och försökt att vara en ledare. Vid sidan av isen är jag ganska tyst och lugn, men om man behöver ryta till och snacka i omklädningsrummet har jag inga som helst problem med det.

Oliver Ekman-Larsson är född i Karlskrona och spenderade sina första säsonger på seniornivå i Leksands IF. Därefter gick han till Arizona Coyotes (som då hette Phoenix Coyotes) år 2010, där han spelar idag.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar