Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 17 jan, 2018

Sveriges mellanrunda i handbolls-EM – Matcher & lag

I den sista gruppspelsmatchen inför mellanrundan så spelade Sverige mot Kroatien. Många hade räknat ut det svenska landslaget i matchen, men trots detta lyckades man vinna.

Vinst innebar att Sverige nu hamnar först i sin grupp, vilket för med sig fördelar när lagen nu går in i mellanrundan för handbolls-EM 2018.

Här kommer vi att se till att du får reda på hur läget ser ut. Vilka lag Sverige kommer att få möta. Samt vilka förutsättningar vi tror Sverige har att ta sig till semifinal.

Så spelas mellanrundan

Sverige placerade sig som etta i sin grupp. Detta innebär att Sverige får med sig full pott till mellan rundan.

De lag som slutade som gruppetta får 4 poäng. De lag som kom tvåa får 2 poäng. Samtidigt delades 0 poäng ut till det lag som hamnade sist.

I Sveriges mellanrunda så ser tabellen ut på följande vis innan någon match har spelats.

Nr Lag P
1 Sverige 4
2 Frankrike 4
3 Kroatien 2
4 Norge 2
5 Vitryssland 0
6 Serbien 0

Sveriges handbollslandslag kommer nu att ställas inför matcher mot samtliga lag i mellanrundan de inte tidigare har spelat mot. Spelschemat med alla matcher i Sverige mellanrunda ser du här nedanför.

18/1: Serbien – Norge
18/1: Kroatien – Vitryssland

20/1: Sverige – Frankrike
20/1: Kroatien – Norge

22/1: Serbien – Frankrike
22/1: Sverige – Vitryssland

24/1: Sverige – Norge
24/1: Kroatien – Frankrike
24/1: Serbien – Vitryssland

Chanser på Sverige i semifinal?

Segern mot Kroatien var oerhört viktig för det svenska landslaget i handboll. Den gav Sverige två extra poäng med i mellanrundan som spelas.

Sverige är tillsammans med Frankrike det lag som har bäst utgångsläge i mellanrundan som väntar.

Det är långt ifrån enkelt för Sverige att ta sig vidare trots sitt utgångsläge. Det gäller att vi tvålar till nationer som Frankrike och Norge för att vara riktigt säkra på ett avancemang.

Vi tror att Sverige kan ta sig vidare till semifinal. Däremot tror vi tyvärr oddsen talar emot Sverige. Både Kroatien och Frankrike är två stora nationer som självklart har planer på att ta sig vidare.

Det kommer bli helt klart en rafflande, men svår mellanrunda för svensk del.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar