Mellanrundan i Handbolls EM 2022 – Sveriges matcher

Handbolls EM går in i en ny fas. Sveriges landslag lyckades att ta sig vidare till mellanrundan i EM i handboll. Nu väntar minst fyra rafflande matcher.

Nu behöver Sverige vässa spelet för att få en chans att spela semifinal. Vår grupp för mellanrundan består av flera starka landslag.

Här kan du se tabell med lagen som spelar i mellanrundan i handbolls EM 2022. Du ser när Sveriges matcher under mellanrundan ska spelas. Läs även om hur du kan se handbolls EM på TV & live stream på nätet.

Uppdatering: Sverige togs sig vidare från mellanrunda. Nu väntar Frankrike i semifinal. Kolla in hur du kan se Sverige – Frankrike stream på nätet

Grupper & tabell för mellanrundan

Här kan du se hur mellanrundan i handbolls EM fungerar. Detta är att se som en förlängning av gruppspelet.

Mellanrundan bildas av alla landslag som slutade 1:a eller 2:a i gruppspelet för handbolls EM. Det innebär att det är totalt 12 lag som spelar i mellanrundan. Dessa 12 lag är uppdelade i två grupper med sex lag i varje.

Det lag som vann sin grupp tar med sig 2 poäng extra till mellanrundan. Resterande lag står på 0 poäng inför dess att matcherna i mellanrunda drar igång.

Du ser uppdelningen av landslagen i mellanrunda här. Där ser vi att Sverige hamnat i samma grupp som Ryssland, Spanien, Norge, Tyskland och Polen.

Mellanrunda (Grupp 1) Poäng inför mellanrunda
Danmark 2 p
Island 2 p
Frankrike 2 p
Kroatien 0 p
Montenegro 0 p
Nederländerna 0 p

 

Mellanrunda (Grupp 2) Poäng inför mellanrunda
Ryssland 2 p
Spanien 2 p
Tyskland 2 p
Sverige 0 p
Norge 0 p
Polen 0 p

Sveriges matcher

Spelschema för Sveriges matcher i mellanrundan finns nu ute. Sverige kommer att inleda mot att spela mot ett oväntat starkt Ryssland. Avslutningen sker i samband med ett nordiskt derby mellan Sverige – Norge.

  • 20 januari, kl. 15:30: Ryssland – Sverige
  • 21 januari, kl. 18:00: Polen – Sverige
  • 23 januari, kl. 18:00: Sverige – Tyskland
  • 25 januari, kl. 20:30: Norge – Sverige

Sveriges chanser?

Sveriges sista gruppspelsmatch mot Tjeckien skapade stora frågetecken inför att Sverige nu ställs i mellanrundan. Försvarsspelet och målvaktspelet stämde inte speciellt bra. Detta är något som måste repareras omgående för att Sverige ska ha en chans.

Sveriges landslagstrupp har skakats om av flera coronafall. Inte minst så har Max Darj och Niclas Ekberg lämnat positiva tester – och får avvakta fortsatt spel i handbolls EM.

Vi har tidigare uppdaterat handbolls EM odds för Sverige. Nu ser Sverige ut att ha mindre chanser att vinna – än inför mästerskapet. Vi håller tummarna på att Glenn Solberg och handbollslaget kan vända oddsen hos svenska bettingsidor uppåt.

Vårt hopp står på att Gottfridsson och Carlsbogård kan hitta tillbaka till den fina formen som vi et att de kan ha. Det krävs även att Andreas Palicka i målet vaknar till liv – och visar upp han gamla takter.

 

Speltips Odds hos Unibet
Sverige vinner handbolls EM 2022 10.00
Streama Sverige – Slovenien (27/9): Live stream & TV
Streama Sverige - Slovenien (27/9): Live stream & TV
Kolla in hur ni gör för att live streama Sveriges viktiga Nations League-match mot Slovenien! Se matchen direkt från Nations League.
26 september, 2022 | Emil Sandberg
Streama Serbien – Sverige (24/9): Live stream & TV
Streama Serbien - Sverige (24/9): Live stream & TV
Vill ni titta på Serbien - Sverige online på nätet? Här visar vi hur ni gör samt vilken kanal som visar matchen på TV.
21 september, 2022 | Emil Sandberg
Stryktipset – 17 september (17/9): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 17 september (17/9): Tips, förslag & analys
Stryktipset är tillbaka med idel engelsk fotboll! Kolla in vår spelanalys till kupongen den 17 september.
16 september, 2022 | Emil Sandberg

Jimmie nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]