Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 jan, 2022

Coronafall i svenska handbollslandslaget – Framtiden oviss

Inför dess att handbolls EM 2022 ska sätta igång – så hotas nu turneringen av nya fall av corona. Det svenska landslaget har nu flera spelare som testat positivt. Framtiden för dessa spelare är nu oviss.

Tobias Thulin, Martin Boquist och Oskar Bergendahl är spelare som tidigare i veckan visat positiva covid-19 test. Nu står det klart att även Lukas Pellas går in i samma gäng. Vilket kan stoppa EM-resan.

Det skapar inte bara stor osäkerhet bland de individuella spelarna. Inför handbolls EM kan de inte vara med under lagträningar – vilket kan skada laget i stort.

Ta reda på mer om hur du kan se handbolls EM streams & på TV. Vi har all hjälp du kan tänkas behöva!

Inte bara Sverige har problem

Corona attackerar handbolls EM 2022 från flera olika håll. Det är inte bara i Sverige man har fått coronafall i landslaget. Även Kroatien, Danmark, Serbien, Frankrike och Slovenien har haft problem med smittan.

EHF – det internationella handbollsorganisationen – hade tidigare regler för spelare som testat positivt. De hade som krav att man inte fick spela efter 14 dagar efter ett positivt test. Det är hårda regler som många hade drabbats av i nuläget. EHF ändrade i reglerna för att ha större chanser att ens kunna genomföra mästerskapet. Det räcker nu med 5 dagar – vilket inte krossar t.ex. Lukas Pellas EM-drömmar.

Lukas Pellas som senast testade positivt i handbollslandslaget har nu några dagar att tillfriskna. Han har inte haft några stora symptom – och känner sig frisk enligt Sportbladet.

Lukas Pellas har även inte varit med under den tidiga samlingen av landslaget. Det skapar en viss lättnad att smittan inte ska ha spridit sig ännu mer internt i gruppen.

Kan EM ställas in?

Tyvärr så ser läget inte ut att vara till en sportslig fördel. Många av lagen har bekräftade fall – och kan därför tvingas spela med inplockade reserver – eller i värsta fall ställa in matcher på Walk Over.

Smittoläget i Europa är högt – och det krävs mycket för att EM inte ska skakas av ytterligare coronafall i något av lagen. Alla förhoppningar finns både från fans, spelare och EHF om att genomföra mästerskapet.

Hur framtiden blir för EM – och de svenska spelarna återstår nu att se. Mästerskapet planeras att ha premiär den 13 januari, 2022.

dif aik stream tv
allsvenskan
Se hur ni finner en direktsändning till Djurgården - AIK. Avspark klockan 15:00 på Tele2 Arena, söndag 28 maj!
28 maj, 2023
Fullträff 28 maj
fullträff
Ta del av våra tankar om helgens kupong av Fullträff! Vi ger er analys och spelförslag till alla 13 matcher!
27 maj, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1199 Articles