Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 15 dec, 2017

Blir det drömfinal för svensk del?

I handbolls-VM så spelar fortfarande Sveriges damlandslag och Norges damlandslag. Båda dessa lag är endast en semifinal ifrån att stå i final mot varandra.

Skulle både Sverige och Norge vinna sina semifinaler så kommer vi ha en drömfinal. En hel skandinavisk final i handbolls-VM i damer!

Det får oss verkligen att hoppas på att Sverige vinner sin nästa match mot Frankrike. Norge är nämligen favoriter till att vinna sin semifinal mot Holland.

Sverige vann senast!

Om vi leker med tanken att både Sverige och Norge kvalificerar sig från sina semifinaler. Då kommer vi att ha ett högintressant möte. Kanske den bästa tänkbara finalen i handbolls-VM för damer vi kan tänka oss.

Först och främst så måste Sverige vinna mot Frankrike för att detta ska gå in. Samtidigt som Norge måste vinna sin handbollsmatch mot Holland.

Chanserna att Sverige ska vinna mot Frankrike ser vi som goda. Detta trots att Frankrikes damlag har flera spelare som platsar i de bästa klubblagen i världen.

Sverige har en svagare trupp på pappret helt klart. Däremot är det inget som har stoppat svenskorna att vinna tidigare i turneringen. De vann sin gruppmatch mot Norge, och visade hela världen att de är ett lag att räkna med hela vägen till åtminstone semifinal.

Kollar vi till Norges landslag så har de gått obesegrade genom turneringen utöver matchen mot Sverige. Det är med andra ord bara Sveriges damlandslag som klått Norges damer i en match i handbolls-VM 2017.

Det blir helt enkelt en svår match att vänta för Holland som måste slå ut favorittippade Norge från damernas VM i handboll.

När spelas matcherna?

Norge kommer att gå först ut att spela sin semifinal mot Holland. Tätt efter att den första semifinalen är avgjord så kommer nästa semifinal att starta. Den semifinalen kommer Sverige att spela mot Frankrike i.

Den sista biten av prgrommet för handbolls-VM 2017 för damer kommer du att kunna se här nedanför. Endast fyra mattcher återstår nu från årets upplagfa av VM.

  • Semifinal 1: Norge – Holland

Datum & tid: Den 15/12, kl. 17:30

  • Semifinal 2: Sverige – Frankrike

Datum & tid: Den 15/12, kl. 20:30

  • Bronsmatch

Den 17/12, kl. 14:30

  • Final

Den 17/12, kl. 17:30

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar